Topmiddag voor PSV: Feyenoord krijgt klop, Ajax weer op zeven punten

25-02-2018 16:20
246

PSV heeft uitstekende gedaan in de top van de Eredivisie. In De Kuip werd Feyenoord met 1-3 verslagen, waardoor de voorsprong op achtervolger Ajax oploopt naar zeven punten.

De driepunter van PSV was dik- en dikverdiend. De bezoekers uit Eindhoven startten een stuk scherper dan Feyenoord, dat over vier dagen een cruciale halve finale in de KNVB Beker speelt tegen Willem II. In de beginfase kwam PSV niet verder dan speldenprikjes van Jorrit Hendrix en Gaston Pereiro, maar na 23 minuten was het raak. Santiago Arias kopte voor de tweede week op rij raak: 0-1.

Tien minuten later werd het zelfs 0-2. Gaston Pereiro, die de geschorste Hirving Lozano uitstekend verving, stuurde Steven Bergwijn weg en de PSV-aanvaller in vorm maakte er 0-2 van. Feyenoord stelde daar niets tegenover. De kwakkelende ploeg van Giovanni van Bronckhorst werd dan ook getrakteerd op een fluitconcert door De Kuip.

Bij de start van de tweede helft kende Feyenoord een opleving. Jean-Paul Boëtius, die Steven Berghuis na 45 minuten verving, brak door aan de linkerkant en legde de bal op het hoofd van Tonny Vilhena. De Feyenoord-middenvelder kopte tegendraads binnen. Het was alweer zijn achtste competitietreffer van het seizoen.

De opleving van Feyenoord was echter van korte duur. Vijf minuten na de goal van Vilhena gooide Pereiro de wedstrijd in het slot, nadat doelman Brad Jones de bal voor zijn voeten tikte. PSV speelde de wedstrijd vakkundig uit, ook omdat Feyenoord weigerde om nog met krachten te smijten. In de blessuretijd werd een goal van Nicolai Jörgensen nog afgekeurd. Door de overwinning vergroot PSV de voorsprong op Ajax naar zeven punten. Feyenoord blijft vierde, maar kan later op de zondag ingehaald worden door FC Utrecht.