Willem ll wint degradatiewedstrijd van directe concurrent Roda JC

Willem ll wint degradatiewedstrijd van directe concurrent Roda JC

25-02-2018 16:23
30

Willem ll heeft de thuiswedstrijd tegen Roda JC gewonnen. De wedstrijd in de onderste regionen van de Eredivisie kwam nooit echt los en werd voor de rust beslist.

Willem ll was veruit de betere ploeg in de eerste helft. De score werd dan ook terecht geopend door de ploeg van Erwin van de Looi. Nadat Ben Rienstra eerder een grote mogelijkheid miste, was hij even later wel trefzeker. De middenvelder plaatste de bal perfect in de linkerhoek achter Hidde Jurjus. De tegengoal van Roda schudde de ploeg wakker, maar echte grote kansen bleven desondanks uit. Willem ll speelde wat minder na de vroege openingsgoal.

Daar waar de eerste helft voor een groot deel eenrichtingsverkeer was, was de tweede helft gelijkwaardiger. Willem ll slaagde er niet meer in grote kansen te creëren en Roda knokte voor een punt. In de slotfase was het voor de thuisploeg vooral een kwestie van tegenhouden. Roda vocht voor wat het waard was, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Willem ll klimt door de zege over NAC Breda heen en is nu de nummer veertien van de Eredivisie. Roda blijft zeventiende met zeventien punten. Volgende week wacht een thuisduel met Heracles Almelo.