Spelersrapport: veel onvoldoendes na wanvertoning, twee uitblinkers bij PSV

Spelersrapport: veel onvoldoendes na wanvertoning, twee uitblinkers bij PSV

25-02-2018 16:36
78

PSV mag drie belangrijke punten bijschrijven na de 1-3 zege op Feyenoord. De Eindhovenaren kenden een verrassend makkelijke middag tegen een zeer zwak Feyenoord. Check het spelersrapport van de topper!

Brad Jones – 4,5: De Australische doelman hoopt op een terugkeer in het nationale elftal, maar zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen. Bij de 0-1 van Arias stond hij als aan de grond genageld, bij de 0-2 van Bergwijn kwam hij erg vroeg uit en bij de 0-3 van Pereiro had Jones de bal beter moeten verwerken. Het waren geen blunders, maar van de Feyenoord-doelman mag je wel meer verwachten dan hij zondag liet zien.

Bart Nieuwkoop - 5: Nieuwkoop kende een hele lastige middag en had de pech dat Bergwijn in uitstekende vorm verkeerde. Zijn directe tegenstander werd de man van de wedstrijd en dat mag de Feyenoord-back zich aanrekenen.

Eric Botteghin – 5,5: De Jong scoorde niet, maar won wel veel duels van Botteghin. Incasseerde in de tweede helft een gele kaart.

Jan-Arie van der Heijden – 5,5: Ook Van der Heijde pakte geel en dat geeft aan dat het centrale duo het zeer lastig had met de PSV-aanvallers.

Tyrell Malacia - 7: Malacia was een van de Feyenoorders die nog enigszins in de buurt van het gewenste niveau kwam. Ondanks dat Pereiro scoorde en een assist gaf speelde Malacia een prima pot.

Karim El Ahmadi - 5: El Ahmadi neemt Feyenoord normaal bij de hand, maar dat lukte zondag totaal niet. Wat de aanvoerder van Feyenoord liet zien was niet best.

Sofyan Amrabat – 4,5: Amrabat was een van de zwakkere Feyenoorders. De Marokkaanse middenvelder grossierde in foute passes en keuzes en betaalde zo het vertrouwen dat hij van Van Bronckhorst kreeg, niet uit.

Tonny Vilhena – 6,5: Vilhena hield zich degelijk staande en dat is prijzenswaardig, aangezien vrijwel al zijn teamgenoten verzaakten.

Steven Berghuis - 6: Berghuis is dit seizoen de man in vorm bij Feyenoord, maar zelfs hij kon het verschil niet maken in de eerste helft. Van Bronckhorst haalde de buitenspeler in de rust naar de kant om hem te sparen voor de halve finale van de KNVB Beker.

Nicolai Jörgensen - 4: In het bekertreffen met de Eindhovenaren was Jörgensen goed, zondag was van het tegenovergestelde sprake. De spits van Feyenoord kwam geen moment in zijn spel en verloor héél veel duels van de PSV-verdedigers.

Jens Toornstra – 5: Toornstra mocht het tegen PSV als rechts- en linksbuiten proberen, maar die keuze pakte slecht uit. Hij wist geen moment te imponeren en was het grootste deel van de wedstrijd onzichtbaar.  

Invallers
Jean-Paul Boëtius – 6,5: Al in de rust mocht Boëtius invallen en dat wierp al snel zijn vruchten af. Na geschutter van Schwaab legde hij de bal panklaar op het hoofd van Vilhena, die de 1-2 inkopte. Daarna was het ook snel afgelopen met de pret: Feyenoord en Boëtius werden niet tot nauwelijks meer gevaarlijk.

PSV
Jeroen Zoet - 7: De enige treffer die PSV incasseerde hoeft Zoet zich niet aan te rekenen. De goalie maakte een zekere indruk en keepte een goede wedstrijd.

Santiago Arias - 8: Arias is al het hele seizoen de meest stabiele PSV'er. Als de rechtsback ook nog doelpunten gaat maken kan het haast niet anders dan dat hij na dit seizoen een stap hogerop maakt. De Colombiaan is de Eredivisie ontgroeid.

Daniel Schwaab – 6,5: Schwaab ging in de fout bij de 1-2 van Feyenoord en even moest PSV vrezen voor een opleving van Feyenoord, maar die kwam er niet. Op zijn foutje na was het goed wat de Duitser liet zien.

Nicolas Isimat-Mirin - 7: De Franse mandekker van Feyenoord schakelde Jörgensen hoogstpersoonlijk uit. Zeer goede wedstrijd van zijn kant.

Joshua Brenet – 7: Een maand geleden zakte Brenet pijnlijk door het ijs in De Kuip, maar inmiddels is duidelijk dat Brenet zich niet twee keer stoot aan dezelfde steen.

Marco van Ginkel - 7: De aanvoerder van PSV keerde terug na weken afwezigheid en dat deed de Eindhovenaren goed. Van Ginkel regeerde zoals vanouds op het PSV-middenveld. Uitstekend.

Bart Ramselaar – 6,5: Met een mooi balletje op Bergwijn stond hij aan de basis van de 1-3. Ramselaar bewoog veel en verrichtte bovendien verdedigende arbeid. Zeer degelijk!

Jorrit Hendrix – 7,5: Hendrix scoort vrijwel nooit en levert ook geen vijftien assists per seizoen, maar is desalniettemin enorm belangrijk voor dit PSV. Als stille kracht en aanjager is hij onmisbaar. Won heel veel duels en stond defensief telkens op de goede plek.

Gaston Pereiro – 8: Pereiro was zoals eigenlijk altijd zeer bruikbaar in een topwedstrijd. De Uruguayaan zorgde voor creativiteit en was met een assist en doelpunt belangrijk voor PSV.

Luuk de Jong – 6,5: De Jong vocht veel duels uit met Botteghin en Van der Heijde en dat deed hij goed. Verder kon hij zijn stempel niet echt drukken. Desalniettemin een prima optreden.

Steven Bergwijn – 8,5: Als Lozano er niet is, staat er een andere PSV'er op en zondagmiddag was dat Steven Bergwijn. De linksbuiten van PSV maakte in de eerste helft het verschil met een assist en een doelpunt. Na de winterstop is het rendement van Bergwijn uitmuntend.

Invallers
Mauro Junior - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Derrick Luckassen - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Cody Gakpo - : Speelde te kort voor een beoordeling.