Veranderde omgangsvormen: 'Hey you, black bastard! Accepteerde ik gewoon'

Veranderde omgangsvormen: 'Hey you, black bastard! Accepteerde ik gewoon'

25-02-2018 20:33
18

Kenneth Monkou ziet veel verschillen tussen het huidige voetbal en de tijd waarin hij zelf nog actief was als speler. De oud-verdediger van Feyenoord, Chelsea, Southampton en Huddersfield Town kan zich bijvoorbeeld niet druk maken om de geruchtmakende ruzie tussen Steven Berghuis en Sven van Beek op de Feyenoord-training.

"Toen wij nog speelden, waren er elke training minimaal twee of drie gevechten. Dan zag je een paar gasten elkaar achternazitten, terwijl aan het trainen waren", vertelt de in Suriname geboren Monkou als tafelgast van Rondo. Het argument van presentator Jack van Gelder dat Berghuis en Van Beek elkaar hadden kunnen blesseren, doet voor Monkou niet ter zake. "Dat hoort bij het spel, ja toch? Er was niets aan de hand."

Wedden

Meer odds

Ook de omgangsvormen in het huidige voetbal zijn veranderd, vindt Monkou. "Als de manager tegen mij hey you, black bastard zei, dan accepteerde ik dat gewoon", vertelt Monkou in het Ziggo Sport-programma, tot verbazing van Van Gelder. "Maar dat was een andere generatie. Je praat over dertig jaar geleden, ik was een van de eerste buitenlandse spelers: zo werd er toen gesproken."

Lees ook: Feyenoorder werd 'black player of the year' bij Chelsea: 'Dat is gek'