VP's Elftal van de Week: ADO-tweetal en vier spelers van imponerend PSV

VP's Elftal van de Week: ADO-tweetal en vier spelers van imponerend PSV

26-02-2018 10:00
83

De strijd om de landstitel is plots weer een stuk minder spannend na het puntenverlies van Ajax tegen ADO Den Haag (0-0) en de imponerende zege van PSV bij Feyenoord (1-3). In het Elftal van de Week van VoetbalPrimeur liefst vier namen uit Eindhoven. 

Robbert Zwinkels (ADO Den Haag)
Het was moeilijk kiezen, een doelman voor ons wekelijkse lijstje met uitblinkers uit de Eredivisie. Ook Theo Zwarthoed (Excelsior) en Jannick Huth (Sparta) deden het namelijk voortreffelijk. Uiteindelijk werd het Zwinkels. De routinier van ADO deed het werkelijk fantastisch in de Arena. 

Santiago Arias (PSV)
Eén van de beste spelers op het veld in De Kuip. Liet Jens Toornstra (eerst helft) en Jean-Paul Boëtius (tweede helft) 90 minuten lang achter hem aan rennen. Kopte bovendien de belangrijke 0-1 binnen. Vorige week was Arias óók al trefzeker. 

Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Blok beton in de achterhoede van ADO. Het ziet er misschien niet altijd even gepolijst uit, maar Tommie kun je wel om een boodschap sturen. Zondag moest hij Siem de Jong uit de wedstrijd spelen. Lukte heel aardig. 

Joshua Brenet (PSV)
Dit seizoen vaak bekritiseerd, nu één van de uitblinkers bij PSV. Brenet deed het meer dan uitstekend tegen Feyenoord. Was ook in offensief opzicht van toegevoegde waarde. 

Ben Rienstra (Willem II)
Belangrijk op het middenveld van de Tricolores, die in eigen huis een zéér kostbare zege boekten op het laaggeklasseerde Roda JC. Rienstra kreeg binnen een kwartier drie kansen: zijn eerste twee mogelijkheden gingen mis, daarna was het wél raak. Zijn vroege treffer bleek uiteindelijk de winnende te zijn. 

Sander van de Streek (FC Utrecht)
Wat is-ie de laatste weken lekker in vorm, Sander van de Streek. Vorige week een van de besten bij Utrecht tijdens de ruime uitzege op Roda JC, nu tegen Utrecht belangrijk door de scoren én een fantastische assist - heerlijk hakje - te geven op Yassin Ayoub. 

Mason Mount (Vitesse) 
Pareltje op het middenveld van Vitesse. Wekelijks laat Mount zien dat hij eigenlijk te goed is voor de Eredivisie. De huurling van Chelsea schoot tegen VVV-Venlo (2-2) mooi binnen uit een vrije trap. 

Gastón Pereiro (PSV)
Hij stond weer eens op in een grote wedstrijd. Pereiro verving de geschorste Hirving Lozano tegen Feyenoord en onderscheidde zich met een assist en een belangrijk doelpunt na rust. 

Oussama Idrissi (AZ)
Een heerlijke wedstrijd in het AFAS Stadion van de man die in januari werd overgenomen van FC Groningen. In de absolute slotfase wist Idrissi zijn uitstekende duel te bekronen met de winnende 2-1. AZ speelde fantastisch en had recht op die drie punten. 

Steven Bergwijn (PSV)
Het gaat de laatste weken erg lekker met Bergwijn. Onlangs maakte de jonge vleugelaanvaller het verschil tegen Sparta met twee treffers en zondag deed-ie het wederom in Rotterdam: een assist bij de 0-1 van Arias en daarna zélf de 0-2 via de binnenkant van de paal. Op slag van rust had Bergwijn ook nog de kans om er 0-3 van te maken. Prima wedstrijd. 

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Als Kuwas aan de bal is, gaan de fans van Heracles op het puntje van hun stoel zitten. Was zaterdagavond de grote smaakmaker tijdens het thuisduel met PEC Zwolle (2-1 winst). Kuwas is toe aan een stap naar een grotere club. Dat gaf hij na de wedstrijd ook toe.