De Eredivisie-flops: falende Ajacieden en zwak Feyenoord-duo

De Eredivisie-flops: falende Ajacieden en zwak Feyenoord-duo

26-02-2018 11:00
64

Het was héél matig, wat topclubs Ajax en Feyenoord tegen respectievelijk ADO Den Haag (0-0) en PSV (1-3) lieten zien op zondag. Niet zo gek dus dat de helft van ons wekelijkse floplijstje uit spelers uit Amsterdam en Rotterdam bestaat. 

Remko Pasveer (Vitesse)
Het is nog niet het jaar van Pasveer. Hij blunderde al eens tegen PEC Zwolle en oogt wekelijks onzeker met meevoetballen. In Venlo ging de ervaren gruwelijk in de fout bij een afstandsschot van Lennart Thy. Pasveer mocht van geluk spreken dat Mason Mount na de pauze een punt redde (2-2) voro Vitesse. 

Doke Schmidt (sc Heerenveen)
De geschorste Denzel Dumfries hoeft zich geen zorgen te maken over zijn plek in de Heerenveen-basis. Zijn vervanger Schmidt leverde tegen Excelsior (0-1) een absolute wanprestatie zaterdagavond. De Fries deed werkelijk alles verkeerd. Het leek nergens op. 

Sofyan Amrabat (Feyenoord)
Nee, het was bepaald niet de middag van Amrabat tegen PSV. De jonge middenvelder leed veel balverlies en liep voornamelijk achter Jorrit Hendrix, Marco van Ginkel en Bart Ramselaar aan. Kreeg ook nog geel. 

David Neres (Ajax)
Ajax had een bad day at the office tegen ADO. De grootste titelconcurrent van PSV móest winnen, maar goalie Robbert Zwinkels hield alles tegen en bovendien bakte Neres er weinig van op rechts. In de slotfase liet de Braziliaan ook een grote kans liggen. 

Tom van Weert (FC Groningen)
Groningen pakte vrijdagavond één punt op bezoek bij NAC Breda (1-1). Van Weert had een avond om héél snel te vergeten. De spits van de gasten raakte werkelijk geen knikker en hielp een paar goede kansen om zeep. Het was een klein wonder dat Ernst Faber Van Weert 90 minuten op het veld liet staan. 

Jens Toornstra (Feyenoord) 
Van Bronckhorst koos er opmerkelijk genoeg voor om Toornstra op te stellen als hangende linksbuiten. Die tactische ingreep werd geen succes. Toornstra kwam totaal niet uit de verf op links. Na de pauze mocht hij het proberen op rechts. Dat ging niet veel beter. 

Justin Kluivert (Ajax)
Alom geprezen en gelinkt aan de grootste clubs van Europa. Soms vergeet je bijna dat Justin Kluivert 18 jaar is en pas een jaartje in het eerste elftal van Ajax staat. Bij zijn leeftijd horen wisselvallige prestaties. Zondag tegen ADO was zo'n wedstrijd dat de tiener het niet had. 

Fred Friday (Sparta)
Als verhuurde speler wil je het natuurlijk altijd éxtra goed doen tegen de club die je blijkbaar liever kwijt dan rijk was. Friday, in januari door AZ gestald op Het Kasteel, kreeg zaterdagavond de kans om te laten zien wat-ie in huis heeft. De Nigeriaanse spits faalde jammerlijk in Alkmaar.