'Haps was duurder dan Tagliafico, Feyenoord scout verre van avontuurlijk'

'Haps was duurder dan Tagliafico, Feyenoord scout verre van avontuurlijk'

26-02-2018 08:10
113

De eerste landstitel in achttien jaar heeft Feyenoord nauwelijks iets opgeleverd. Dat concludeert Pierre van Hooijdonk, nadat de Rotterdammers zondag kansloos waren in de Eredivisie-topper tegen PSV (1-3).

"Buiten het feit dat er voor het eerst in achttien jaar feest kon worden gevierd vanwege het kampioenschap, heeft het niet zoveel opgeleverd", aldus Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Er is gecasht in de Champions League, maar daarin is Feyenoord roemloos afgegaan. Ze waren in januari al klaar met betrekking tot de titel."

Wedden

Meer odds

Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad heeft aanmerkingen op het transferbeleid in De Kuip. "Martin van Geel scout in de Eredivisie. Als je op een gegeven moment door wil, moet je jezelf afvragen of je in de goede categorie spelers vist. Er is geen één, op Robin van Persie na, die eerder in de Nederlandse top heeft gespeeld", zegt hij. "Ridgeciano Haps was duurder dan Ajax-aankoop Nicolás Tagliafico. Feyenoord scout heel degelijk, verre van avontuurlijk. De helft slaagt en de andere helft mislukt."

Feyenoord versterkte zich afgelopen zomer met Steven Berghuis (Watford), Ridgeciano Haps (AZ), Jerry St. Juste en Sam Larsson, (beiden sc Heerenveen), Sofyan Amrabat (FC Utrecht), Jean-Paul Boëtius (FC Basel) en Kevin Diks (Fiorentina, huur).