'Vorige week speelde ik niet. Mijn oude ik was meteen naar huis gereden. Mag niet'

'Vorige week speelde ik niet. Mijn oude ik was meteen naar huis gereden. Mag niet'

26-02-2018 08:18
2

Heracles-aanvaller Brahim Darri is tot inkeer gekomen na zijn disciplinaire straf. De buitenspeler werd eind januari uit de selectie gezet wegens 'ontoelaatbaar' gedrag en maakte zaterdagavond tegen PEC Zwolle zijn rentree in het Polman Stadion.

"Een akkefietje op de training, in het heetst van de strijd. Ik was boos dat ik niet speelde", verklaart Darri zonder in details te treden tegenover TC/Tubantia. De 23-jarige vleugelaanvaller was onaangenaam verrast door de beslissing van Heracles. "Ik zag het niet aankomen. Tien dagen is lang, het voelde als tien weken. Ik kreeg de opdracht van Heracles om zo scherp mogelijk terug te komen en zo min mogelijk vet te hebben. Dat is gelukt. Ik ben aan de slag gegaan, zowel fysiek als mentaal."

Darri beaamt dat hij zich te vaak door zijn emoties laat leiden en heeft een sportpsycholoog geraadpleegd. "De afgelopen drie jaar gaat mijn carrière steeds met vallen en opstaan. Hoe kan het dat ik goede periodes weer afwissel met slechte? Daar moest ik echt mee aan de slag." De aanvaller hoopt dat die aanpak zijn vruchten afwerpt. "Vorige week speelde ik niet, mijn oude ik zou zomaar boos en teleurgesteld met de auto naar huis kunnen zijn gereden, in plaats van met de bus. Dat mag niet."