We hebben een aantal keer om versterkingen gevraagd bij Ajax, als staf

"We hebben een aantal keer om versterkingen gevraagd bij Ajax, als staf"

26-02-2018 09:14
48

Marcel Keizer wilde in zijn eerste maanden als trainer van Ajax een nieuwe linksback en rechtsback. Naar zijn wens werd slechts deels geluisterd.

Met Luis Orejuela haalde Ajax weliswaar een rechtsback naar Amsterdam, maar de Colombiaan van 3,65 miljoen euro heeft nog niet het gewenste niveau. "Allereerst wilde ik een assistent-trainer. En als je dan de groep doorneemt, vond ik dat er twee backs bij moesten", aldus Keizer bij De Tafel van Kees.

"Viergever en Veltman hebben daar het meeste gespeeld onder mij en ik was zeker niet ontevreden over die twee. Maar het zijn uitstekende spelers voor het centrum. Als je dan twee backs erbij haalt, zoals het nu is (Nicolas Tagliafico en Rasmus Kristensen kwamen in de winterstop, red.), kunnen Viergever en Veltman prima aan de zijkant spelen als er blessures zijn. Maar ik vind het vooral twee heel goede centrale verdedigers."

"We hebben een aantal keer om versterkingen gevraagd bij Ajax, als staf", vervolgt Keizer. "Zeker toen Davinson Sánchez ook nog vertrok. Dan weet je gewoon dat je achterin versterking nodig hebt. Tete en Riedewald zijn natuurlijk ook nog vertrokken. Binnen mijn eigen visie had ik gewoon opkomende backs nodig."