Van Hooijdonk kijkt naar Ajax: 'Niet meer zo fit als toen hij vertrok'

Van Hooijdonk kijkt naar Ajax: 'Niet meer zo fit als toen hij vertrok'

26-02-2018 10:59
20

Bij Studio Voetbal spreekt men over een 'misverstand' tussen Ajax-trainer Erik ten Hag en de media. Ten Hag vond dat Ajax redelijk tot goed speelde tegen ADO Den Haag (0-0), maar weinig critici deelden die mening.

"Het was niet heel, heel slecht, maar in ieder geval niet goed genoeg", zegt Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou. "Ten Hag kijkt dan echt door een trainersbril. Die ziet momenten van drukzetten en positiespel die hij op de training heeft geoefend. Als hij dat dan terugziet, is hij vrij tevreden. Maar het is gewoon niet beter onder Keizer, laten we eerlijk zijn."

Door de afwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg, mocht Siem de Jong in de spits spelen. "Het is wel iets anders als je daar Dolberg of Huntelaar hebt staan", zegt Pierre van Hooijdonk. "Ik heb bij hem het gevoel dat hij nooit meer zo fit is geworden als hij was toen hij naar Newcastle United vertrok."

Regi Blinker vond het tempo van Ajax te laag in de eerste helft. "Zo van: dat doelpunt komt wel. Maar dat doelpunt kwam niet. In de tweede helft was dat veel beter. In de eerste helft gingen ze op hun gemakkie aanvallen."