Jörgensen stevig aangepakt: 'Je bent wel een prof met een lopend contract'

Jörgensen stevig aangepakt: 'Je bent wel een prof met een lopend contract'

26-02-2018 12:44
59

Wim Kieft heeft geen flauw idee waarom Nicolai Jörgensen niet meer scoort voor Feyenoord na zijn afgeketste transfer naar Newcastle United. De analist vermoedt dat het een mentale kwestie is.

"Dat is toch wel een mysterie, of niet? Die jongen heeft voor de Nederlandse competitie zoveel, dat hij niet slecht hoeft te spelen", zegt Kieft bij Rondo van Ziggo Sport. "Hij is een vrij aanspeelpunt, waar je altijd op terug kunt vallen. Ook als zijn doelpuntenproductie wat minder is. Dit moet gewoon een mentale kwestie zijn."

Kieft herinnert Jörgensen eraan dat hij een profvoetballer is. "Je bent uiteindelijk wel prof met een lopend contract. Het is teleurstelling, dat kan even duren, maar we gaan wel gewoon door. Het seizoen gaat nog door, er komt nog een WK aan."

Jörgensen kan nog wat leren van de werklust van AZ-spits Wout Weghorst, zegt Kieft. "Als ik hem zie spelen, zie ik niet iemand die goed genoeg is voor de top, maar hij heeft de wil om iets te verbeteren en straalt iets uit. Jörgensen straat helemaal níets uit."