Degradatie dreigt voor FC Twente: Bij een middenmoter was die erin gevlogen

Degradatie dreigt voor FC Twente: "Bij een middenmoter was die erin gevlogen"

26-02-2018 13:25
89

FC Twente weet maar niet uit de gevarenzone te komen. Zondag begon de formatie van Gertjan Verbeek sterk tegen FC Utrecht, maar uiteindelijk werd opnieuw verloren (3-1). Danny Holla en Peet Bijen lijden onder de onzekere situatie die het degradatiespook veroorzaakt.

Haris Vuckic zette FC Twente op voorsprong in de Domstad en de Sloveen had de 2-0 op zijn schoen. "Als je onderin meedoet, zit je in de hoek waar de klappen vallen. Bij een middenmoter was die kans van Vuckic erin gevlogen", aldus aanvoerder Holla tegenover TC/Tubantia. "Ik heb dit bij ADO een keer meegemaakt. We stonden onderin, maar begonnen opeens te winnen. Uiteindelijk werden we negende - het kan snel gaan."

"Als we nu maar boven die streep uitkomen, is het genoeg. We moeten niet voor de feiten weglopen, maar ook niet te negatief worden", aldus de captain, die de nadruk het liefst wil leggen op de positieve punten. "Er zaten vandaag genoeg slechte dingen in ons spel, maar ook goede dingen. Daar kijken we ook naar."

Bijen sluit zich daar bij aan. "We zien zelf de ernst van de situatie in en doen er alles aan om het om te keren. We willen niets liever dan dat", zegt de verdediger. Tussen de zware competitieduels door speelt FC Twente woensdag ook nog de halve finale van de KNVB Beker, tegen AZ. Bijen: "Misschien is het juist wat we nodig hebben. Het is een wedstrijd op zich."