Buffon komt terug op interlandbesluit: 'Zijn verhaal mag zo niet eindigen'

Buffon komt terug op interlandbesluit: 'Zijn verhaal mag zo niet eindigen'

26-02-2018 17:27
10

Gianluigi Buffon lijkt toch nog uit te gaan komen voor het Italiaanse nationale elftal. Interim-bondscoach Luigi Di Bagio heeft gezegd dat hij de veertigjarige doelman wil oproepen voor de aanstaande oefeninterlands.

Buffon liet in november nog in tranen weten dat zijn interlandloopbaan erop zat, nadat Italië door Zweden was uitgeschakeld in de play-offs voor het WK. Di Baggio wil de icoon van Juventus echter een passend afscheid geven. "Ik heb gevraagd of hij misschien toch door wil gaan. Het lijkt me niet eerlijk dat iemand van zijn statuur afscheid moet nemen met zo'n wedstrijd. Ik heb voorgesteld dat hij voor één, twee of misschien zelfs drie duels terugkeert."

Volgens Di Bagio ziet Buffon dat wel zitten. "Gigi is er waarschijnlijk bij in maart. We hebben veel talentvolle keepers, als Buffon stopt is er geen paniek, maar zijn verhaal mag zo niet eindigen", besluit de keuzeheer over de 175-voudig international.

Italië neemt het op 23 maart vriendschappelijk op tegen Argentinië in Manchester. Vier dagen later volgt op Wembley een oefeninterland tegen Engeland. Begin juni oefenen de Italianen nog tegen Frankrijk en Nederland.