Eindelijk terug bij FC Utrecht: 'Niet gefrustreerd als het even niet lukt'

Eindelijk terug bij FC Utrecht: 'Niet gefrustreerd als het even niet lukt'

26-02-2018 23:28
7

Patrick Joosten hoopt snel weer volledig fit te zijn. De aanvaller van FC Utrecht lag er een jaar uit vanwege een knieblessure en maakte maandagavond zijn rentree bij Jong FC Utrecht.

"Ik voel me goed en fit, maar het is logisch dat het tijd nodig heeft om vertrouwen terug te krijgen als je er zolang uit bent geweest", zegt Joosten tegen FOX Sports. "Daar geef ik mezelf ook de tijd voor. Ik ga niet ongeduldig of gefrustreerd spelen als het even niet lukt. Dat kan natuurlijk ook een keer. Ik voel me goed."

Joosten raakte een jaar geleden geblesseerd. Het herstel duurde langer dan gedacht. "Ik heb heel lang gerevalideerd. Iets langer dan normaal. Normaal staat er negen maanden voor, maar ik ben er elf maanden uit geweest. Mijn knie was wat stugger na de operatie. Toen werd duidelijk dat het iets langer ging duren."

Joosten bekroonde zijn basisdebuut met een doelpunt tegen Jong Ajax. "Ik kreeg de bal van Robin van der Meer en dribbelde door. Ik zag dat mijn ploeggenoten werden gedekt, waardoor ik besloot om zelf te schieten. Op het moment dat ik hem raakte, wist ik al dat hij erin zou gaan. Dat is een goed gevoel, ja. Ik heb al heel lang niet gespeeld en dus heel lang niet gescoord, dus dat is wel lekker."