'Achteraf had ik bij Ajax moeten blijven, daar voor m'n kans moeten gaan'

'Achteraf had ik bij Ajax moeten blijven, daar voor m'n kans moeten gaan'

27-02-2018 08:06
32

Geoffrey Castillion had in 2012 níet moeten vertrekken bij Ajax. De inmiddels 26-jarige spits denkt dat hij te snel voor een verhuur heeft gekozen. Castillion werd in het seizoen 2012/13 door Ajax bij Heracles Almelo gestald. 

Toenmalig hoofdtrainer Frank de Boer vertelde Castillion dat hij zich tijdens die jaargang éérst moest bewijzen in het tweede elftal. "Als je goed presteerde in het tweede, dan was De Boer wel een trainer die de jeugd snel een kans gaf. Maar ik wilde niet terug naar de beloftencompetitie, dus ben ik naar Heracles gegaan", blikt de lange aanvaller terug met Ajax Showtime

"Achteraf had ik bij Ajax moeten blijven. Ik had daar voor mijn kans moeten gaan. Als je weggaat bij de club komen andere spelers op jouw plek. Jij bent er niet om de kansen die er zijn te pakken. Ik had echter in de A’tjes al veel wedstrijden in de beloftencompetitie gespeeld. Het zou mijn derde jaar worden. Ik wilde weer in de Eredivisie spelen."

Castillion werd later ook nog verhuurd aan NEC. In 2014 verkaste de spits naar New England Revolution, in de Verenigde Staten. Inmiddels speelt hij voor FH, op IJsland.