Brands bekijkt PSV-data na 'Feyenoord': Iedereen op of boven die norm

Brands bekijkt PSV-data na 'Feyenoord': "Iedereen op of boven die norm"

27-02-2018 11:11
66

Na de wedstrijd tegen Feyenoord heeft technisch manager van PSV Marcel Brands de data van de spelers geanalyseerd. Veel PSV'ers haalden de normen van een Europees duel, zo bleek.

"Al een aantal jaren doen we metingen. Hoeveel intensieve sprints, hoeveel voetbalacties, etcetera. Op elke positie hebben we intussen een norm die spelers moeten scoren. Tegen Feyenoord zat bijna iedereen op of boven die norm", zegt Brands in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De tactiek die je kiest kan ook deels bijdragen aan zulke scores, ja. Als je een tegenstander vastzet en steeds op diens eigen helft houdt omdat iedereen druk zet en loopacties maakt, dan kan dat de data beïnvloeden."

"Zoals het ook invloed heeft dat je tegen een andere topclub speelt die acties maakt. Dat zorgt ook voor een hogere intensiteit en hogere scores", vervolgt Brands. De uitvoering van de tactiek tegen Feyenoord is ook goed voor Cocu, beseft de technisch manager. "In die zin: je kiest ergens voor als trainer en vervolgens krijg je spelers zo goed mee in de uitvoering. Dat zal ook Phillip extra vertrouwen geven. Ook deze ervaring neemt hij weer mee in zijn rugzak", aldus Brands.