WK in gevaar na opmerkelijke transfer: Betekent niet dat ik niet gemotiveerd ben

WK in gevaar na opmerkelijke transfer: "Betekent niet dat ik niet gemotiveerd ben"

27-02-2018 11:45
43

Yannick Carrasco heeft voor het eerst gereageerd op zijn transfer naar China. De Belg heeft Atlético Madrid verlaten voor de Chinese promovendus Dalian Yifang en mensen zien dat als een teken dat de sportieve carrière van de aanvaller voorbij is.

Tegenover Sporza bevestigt Carrasco dat hij naar China trekt. "Ik heb besloten om Atlético te verlaten voor een nieuw avontuur bij Dalian Yifang. Het is een project van Wanda. Ik ken de sponsor al van bij Atlético en nu wil Wanda investeren in het Chinese voetbal."

"Het sportieve project heeft me overtuigd. Ik wil net zoals Hulk, Lavezzi, Capello en natuurlijk mijn goede vriend Axel Witsel mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de sport in dit land. Maar ik kan in China ook enkele persoonlijke projecten uitbouwen die me na aan het hart liggen, zoals eSports als ambassadeur van Ares.""

Zijn transfer naar China leverde hem al heel wat kritiek op. Een oproep voor het WK met België staat op het spel. Carrasco ziet het anders. "Ik wil benadrukken dat mijn vertrek uit Europa niet betekent dat ik niet meer gemotiveerd ben om mee naar het WK te gaan. Ik zal alles doen om ook de komende maanden aan de bondscoach te tonen dat ik klaar ben om mee te gaan naar Rusland", besluit hij.