'Derde hoofdstuk' bij PEC Zwolle: 'Iedereen was verrast toen ik terugkwam'

'Derde hoofdstuk' bij PEC Zwolle: 'Iedereen was verrast toen ik terugkwam'

27-02-2018 19:36
8

Queensy Menig is na een afwezigheid van een half jaar weer terug bij PEC Zwolle. De vleugelaanvaller werd twee seizoenen lang gehuurd van Ajax en vertrok afgelopen zomer naar het Franse Nantes, dat hem direct uitleende aan de Engelse laagvlieger Oldham Athletic.

Menig was echter niet op zijn plek in Engeland. "Ik kom uit de Ajax-school en ben niet van dat fysieke voetbal. Het voetbal dat we in Zwolle spelen ligt mij veel beter", verklaart hij in gesprek met de clubsite van PEC zijn rentree in de hoofdstad Overijssel. "Ik had wel ergens anders naar toe kunnen gaan, maar dan moet je aan alles wennen. Dan is het april wanneer je helemaal op je plek zit en dan zit het seizoen er al bijna op. Hier wist ik wat ik kon verwachten."

De 22-jarige buitenspeler treft tijdens zijn 'derde hoofdstuk' in Zwolle veel oude bekenden. "Iedereen was verrast toen bekend werd dat ik terug was bij PEC Zwolle. Ik heb heel veel positieve reacties gekregen van vrienden en bekenden, toen ze hoorden dat ik weer terug zou komen naar Zwolle." Dat gevoel is wederzijds. "Toen ik afgelopen zomer vertrok, ben ik PEC Zwolle blijven volgen. Er is een nieuwe trainer en er zijn wat nieuwe spelers, maar PEC Zwolle is nog gewoon PEC Zwolle."