Isimat praat met Pogba over 'de stap': 'Zeggen dat het zwaarder is dan Eredivisie'

Isimat praat met Pogba over 'de stap': 'Zeggen dat het zwaarder is dan Eredivisie'

28-02-2018 07:32
26

Nicolas Isimat-Mirin voelt nog niet de behoefte om PSV te verlaten voor een grotere competitie. De Franse verdediger ziet nog genoeg uitdagingen in de Eredivisie.

"Natuurlijk zijn er andere mooie clubs en grotere competities en ik heb vrienden die daarin spelen. Maar ik moet doen wat goed is voor mij en ik ben blij bij PSV. En er zijn nog uitdagingen genoeg", zegt Isimat in gesprek met Voetbal International. De verdediger heeft veel contact met Paul Pogba en diens broers. "Mijn vrienden zeggen wel dat die competities zwaarder zijn dan de Eredivisie. De clubs zijn meer aan elkaar gewaagd waardoor je meer zware wedstrijden achter elkaar speelt. Iedere week Champions League-niveau, daar word je natuurlijk ook een betere voetballer van", aldus Isimat, die dat ook wil.

"Ja, maar dat kan ook hier. Met PSV in de Champions League spelen bijvoorbeeld. Dat kan echt nog wel. We moeten het zo goed doen, dat talentvolle spelers niet wegwillen, maar willen blijven in Nederland. Ik weet dat er ergens anders meer geld verdiend kan worden, maar dat kan veranderen. Dat weet ik zeker. Hoe? Door veel Europese wedstrijden te winnen. Jullie hebben alles in Nederland. Grote clubs met historie, mooie stadions, goede opleidingen en talentvolle spelers."