Van Gaal onthult 'orentrekincident' bij Bayern: 'Totaal geen respect voor mij'

Van Gaal onthult 'orentrekincident' bij Bayern: 'Totaal geen respect voor mij'

28-02-2018 08:12
36

Louis van Gaal zal niet meer terugkeren bij Bayern München. De 66-jarige Amsterdammer was tussen 2009 en 2011 werkzaam als trainer in Beieren, waar hij echter gebrouilleerd raakte met clubpresident Uli Hoeness.

"Zolang hij nog bij de club zit, kan ik daar niet werken", stelt Van Gaal in een exclusief interview met het Duitse Bild. De trainer voerde regelmatig hoog oplopende discussie met Hoeness. "Philipp Lahm speelde toen als linksback, maar ik heb hem als rechtsback opgesteld. Daarover heb ik veel ruzie gehad met Hoeness, maar ik heb uiteindelijk gelijk gekregen: Lahm won als rechtsback de Champions League en het WK." Ook over Thomas Müller waren beiden het vaak oneens. "Als ik hem opstelde, kreeg mijn vrouw Truus altijd weer van Hoeness te horen: dat heeft je man weer eens fout gezien."

Van Gaal onthult bovendien dat hij Luca Toni ooit aan zijn oren heeft getrokken, omdat hij zich ergerde aan de houding van de Italiaanse spits. "Ja, dat heb ik gedaan. Hij zat altijd zo lamlendig aan de ontbijttafel, compleet respectloos tegenover mij en zijn medespelers. Zoiets mag niet gebeuren in teamverband. Ik hanteer altijd dezelfde regel: het team is belangrijker dan het individu."