Stam ziet de bui al hangen: 'Zal niet verrast zijn door dergelijke beslissing'

Stam ziet de bui al hangen: 'Zal niet verrast zijn door dergelijke beslissing'

28-02-2018 09:22
13

Jaap Stam staat er niet raar van te kijken als zijn laatste wedstrijd als manager van Reading erop zit. The Royals gingen dinsdagavond op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Sheffield United.

Stam moest na afloop zelfs toegeven dat zijn ploeg was ontsnapt aan een grotere nederlaag. "Ze hadden eerlijk gezegd ook zomaar zes of zeven keer kunnen scoren", stelt de 67-voudig Oranje-international, geciteerd door Voetbal International.

Reading boekte slechts één zege in de laatste veertien duels in het Championship. De equipe van Stam staat daardoor slechts vier punten boven de degradatiestreep. "Ik voel geen druk, want iedereen weet wat er kan gebeuren in het voetbal", blijft de oud-verdediger, die wordt gelinkt aan Vitesse, kalm. "Als de club een beslissing wil nemen, kan zij dat doen."

"Iedereen weet dat als je aan een slechte reeks bezig bent en geen wedstrijden wint, er een beslissing over je toekomst kan worden genomen", vervolgt Stam, die het woord ontslag niet in zijn mond neemt. "Dat is niet aan mij, dat is gewoon hoe het werkt in het voetbal. Ik zal niet verrast zijn als een dergelijke beslissing zal worden genomen."

Stam staat sinds de zomer van 2016 aan het roer bij Reading. Hij leidde de club in zijn eerste seizoen bijna naar de Premier League, maar in de finale van de play-offs trok Huddersfield Town aan het langste eind. Afgelopen zomer verlengde Stam zijn contract nog tot medio 2019.