Weghorst: 'Doodzonde, het is te hopen dat ze niet uit de Eredivisie verdwijnen'

Weghorst: 'Doodzonde, het is te hopen dat ze niet uit de Eredivisie verdwijnen'

28-02-2018 10:06
47

Wout Weghorst is dit seizoen met acht goals de grote blikvanger in het bekertoernooi. De spits van AZ moet woensdagavond tegen jeugdliefde FC Twente het sentiment opzij zetten.

Weghorst en AZ zijn vastbesloten om opnieuw de finale te halen. Vorig jaar werd in De Kuip verloren van Vitesse. "Het heeft bij ons vanaf de eerste dag enorm geleefd om daar weer te staan. Dat is een doel met hoofdletters", zegt Weghorst in De Telegraaf. "Voor een club als AZ is de beker normaal gesproken de prijs die je kunt halen."

Weghorst treft woensdagavond Twente. Het lot van de Tukkers gaat hem aan het hart. "Ik ben een jongen uit Twente en ik zal altijd Heracles en FC Twente, de clubs uit mijn streek, blijven volgen. Het is doodzonde dat het nu zo slecht gaat met FC Twente. Het is te hopen dat ze niet uit de Eredivisie verdwijnen. Dat zou echt heel jammer zijn voor de club en ook slecht voor het Nederlandse voetbal."

De goaltjesdief is ondanks alles op zijn hoede voor de formatie van coach Gertjan Verbeek. "We zijn de favoriet, maar we moeten niet denken dat het gemakkelijk zal gaan. We hebben dan nog niet zo lang geleden dan wel met 4-0 van FC Twente gewonnen, maar dat was een minder eenvoudige wedstrijd voor ons dan de uitslag doet vermoeden."