'Wesley is 'crazy' op de juiste manier, Van der Vaart was meer de diva'

'Wesley is 'crazy' op de juiste manier, Van der Vaart was meer de diva'

28-02-2018 10:57
11

Angelos Charisteas werd in 2005 door Ajax binnengehaald als grote aankoop, maar de Griek kon de verwachtingen nooit waarmaken. Hij kende meteen een valse start in Amsterdam.

"Toen ik bij Ajax kwam, duurde het drie maanden tot ik een huis kreeg", zegt Charisteas tegen Ajax Showtime. "Al die tijd zat ik een hotel. Toen ik eindelijk een plek had, werd er ingebroken en werd mijn auto gestolen. Toen moest ik nog eens drie maanden een hotel in. Dat leven was shit. Niets voor een voetballer. Je eet slecht, je hebt weinig vrienden. Je slaapt en je traint."

Dat alles had een negatieve invloed op Charisteas, die desondanks goede herinneringen bewaart aan Ajax. "Toen ik speelde waren Sneijder, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Johnny Heitinga het hart van de ploeg. Wesley is 'crazy', op de juiste manier", aldus de oud-spits. "Hij wil altijd alles winnen, ook op de training. Hij heeft heel veel passie. Rafael was meer de diva, Nigel was de harde speler en Johnny was een wat serieuzere jongen."

Charisteas kreeg er met een jonge Klaas-Jan Huntelaar ook een concurrent bij. "Ik ken Klaas-Jan goed. Hij is een geweldige doelpuntenmaker. Ik zeg altijd: Hij kan nog scoren als hij op de WC zit. Scoren is zijn talent, hij is een echte killer."