Ambitieuze Ajacied hoopt op heldenrol: 'Maar hé, ik maak me geen illusies'

Ambitieuze Ajacied hoopt op heldenrol: 'Maar hé, ik maak me geen illusies'

28-02-2018 11:30
9

Het grote voorbeeld van Max Wöber is Xabi Alonso. De jonge Ajacied hoopt ooit ook een voorbeeld te zijn voor anderen, zoals Alonso dat de afgelopen jaren voor hem was.

Dat schrijft Wöber in zijn blog op de website van Ajax. 'Als kind kon ik me ook optrekken aan volwassen spelers. Xabi Alonso was altijd mijn grote voorbeeld. Hij was de god van de crosspass. Prachtig om hem te zien spelen. Hij was écht een groot voorbeeld op voetbalgebied', laat Wöber optekenen.

'Ik hoop dat ik ook ooit een heldenrol mag vervullen, op welke manier ook. Dat zou zou natuurlijk prachtig zijn. Maar hé, ik maak me geen illusies. Om zo’n status te bereiken, moet er nog een hoop gebeuren', weet de ambitieuze Wöber. 

'Toen Matthew McConaughey in 2014 een Oscar won, zei hij in zijn speech: 'Mijn held ben ik zelf over 10 jaar.' Dat is wat mij betreft de beste manier om naar jezelf en je ambities te kijken. Nooit tevreden zijn. Waar ik ben over 10 jaar? Dan ben ik 30 en hoop ik nog te voetballen. En anders ben ik wellicht bezig met een carrière als trainer of ben ik aan een studie begonnen. Een gezin zou ik tegen die tijd ook graag willen en een hond lijkt me ook wel wat', besluit de Ajacied.