'De supporters van PSV stelden zich arrogant op voor die wedstrijd'

'De supporters van PSV stelden zich arrogant op voor die wedstrijd'

28-02-2018 14:13
63

Robert Maaskant kan zich de bekerfinale van 2005 nog goed herinneren. De toenmalig trainer van Willem II nam het met zijn ploeg in De Kuip op tegen PSV, dat dat seizoen kampioen werd en het ook in Europa uitstekend deed. 

"PSV was dat seizoen oppermachtig met spelers als Mark van Bommel en Phillip Cocu. Zij werden kampioen en dus mochten wij Europees voetbal spelen als we de finale zouden halen. Maar dan wil je winnen ook, natuurlijk", zegt Maaskant in gesprek met de NOS

Wedden

Meer odds

"Een dag voor de finale sliepen we in Huis ter Duin in Noordwijk. De volgende morgen heb ik mooie videobeelden laten zien van goede acties van supporters. Tegenwoordig zijn dat soort motivatiefilmpjes gebruikelijk, maar toen nog niet."

"Daarbij kwam dat de supporters van PSV zich voor die finale wat arrogant opstelden", vervolgt Maaskant. "Er waren zelfs supporters die de finale boycotten vanwege een combiregeling. Ach, ze waren ook wel wat gewend. Een paar weken ervoor hadden ze nog de halve finale van de Champions League gespeeld."

Willem II verloor de wedstrijd met 4-0. Woensdagavond kunnen de Tricolores zich opnieuw plaatsen voor de eindstrijd. In Rotterdam is Feyenoord de tegenstander in de halve finale.