In het kort: Oranjevrouwen verslaan WK-finalist, drama voor weduwe Keizer

In het kort: Oranjevrouwen verslaan WK-finalist, drama voor weduwe Keizer

28-02-2018 23:05
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oranjevrouwen leveren wereldprestatie
De Oranjevrouwen had zich niet beter kunnen presenteren in haar eerste wedstrijd op de Algarve Cup. Grootmacht Japan, finalist in de laatste twee WK-finales, werd genadeloos van de mat geveegd: 6-2. Lieke Martens, Lineth Beerensteyn, Siri Worm, Shanice van de Sanden, Stefanie van der Gragt en opnieuw Martens verzorgden de doelpunten aan Oranje-zijde. Vrijdag nemen de Leeuwinnen het in de tweede groepswedstrijd op tegen Denemarken, dat vorig jaar ook de tegenstander was in de EK-finale. 

Hateboer en De Roon niet opgewassen tegen Juventus
Juventus heeft ten koste van Atalanta Bergamo de finale van de Coppa Italia bereikt. Net als in de heenwedstrijd won De Oude Dame met minimaal verschil (1-0). Hans Hateboer en Marten de Roon stonden beide aan de basis, maar zij konden niet voorkomen dat Miralem Pjanic diep in de tweede helft voor het enige doelpunt zorgde. Giorgio Chiellini houdt een vervelende nasmaak over aan het duel: hij pakte een gele kaart en is daardoor geschorst voor de finale op 9 mei.

Troupée ontvangt uitnodiging van bondscoach Curaçao
FC Utrecht heeft er binnenkort een international bij. Giovanni Troupée is door Remko Bicentini, de bondscoach van Curaçao, uitgenodigd voor twee oefenwedstrijden tegen Bolivia. Mocht de rechtsback in actie komen, dan betekent dit niet dat hij in de toekomst niet meer voor het Nederlands Elftal zou mogen spelen. Het zijn immers geen officiële duels. Andere Eredivisie-spelers die een invitatie van Bicentini ontvangen, zijn Eloy Room (PSV), Elson Hooi (ADO), Darryl Lachman (Willem II). 

Llorente met pijlsnelle hattrick goud waard voor Spurs
Tottenham Hotspur bleef tien dagen geleden nog steken op een gelijkspel tegen Rochdale, maar in de return werd ruimschoots afstand genomen van de League One-club: 6-1. Nadat Heung-Min Son The Spurs op voorsprong had gezet, bracht Steven Humphrys de hoop van de bezoekers op een megastunt weer terug door Michel Vorm te verschalken: 1-1. Na de rust zou de ploeg van Mauricio Pochettino alsnog in rap tempo orde op zaken stellen: met een loepzuivere hattrick, in een tijdsbestek van twaalf minuten, bepaalde Fernando Llorente de stand op 4-1. Via Son en Kyle Walker werd meer afstand genomen. In de eerste helft was er een hoofdrol voor de VAR.

Waardevolle spullen gestolen uit woning Piet Keizer
De weduwe van Piet Keizer is bestolen van enkele waardevolle herinneringen. Onder andere een pet, enkele sieraden en een uniek horloge zijn ontvreemd. Dat waren de belangrijkste voorwerpen, omdat ze onvervangbaar zijn. Ook een tas en een telefoon zijn meegenomen. Keizer, één van de meest succesvolle spelers van Ajax, overleed vorig jaar op 73-jarige leeftijd. Zijn schoonzus plaatst op Facebook een oproep om naar de gestolen spullen uit te kijken.