Ajax-talent biedt zich aan: 'Vroeger ook daar gespeeld, dus zou absoluut kunnen'

Ajax-talent biedt zich aan: 'Vroeger ook daar gespeeld, dus zou absoluut kunnen'

02-03-2018 16:51
28

Carel Eiting krijgt de laatste weken meer kansen om zich in het eerste elftal van Ajax te bewijzen. De jongeling, middenvelder van origine, is zelfs bereid om als centrale verdediger te spelen.

Frenkie de Jong is namelijk geblesseerd en dus moet trainer Erik ten Hag voor de wedstrijd tegen Vitesse iets anders bedenken. "Ik heb vroeger ook achterin gespeeld dus dat zou kunnen, absoluut", zegt Eiting tegen AT5. "Je wil altijd spelen, dus op welke positie is dan even minder belangrijk. Natuurlijk wil je het liefst op je eigen positie spelen, omdat je je daar het meest kunt laten zien. Aan de andere kant moet je gewoon spelen waar het team je nodig heeft. Ik speel het liefst wel op 'zes'."

Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag is Ajax tegen de subtopper uit Arnhem gebrand op eerherstel. "Het is belangrijk dat we het signaal afgeven dat we vanaf de eerste seconde alles geven om te winnen. We willen laten zien dat onze supporters niet voor niets zijn gekomen. Als ik speel, doe ik er alles aan. Of we winnen van Vitesse? Ik mag hopen van wel", aldus Eiting.