Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

'Ik dacht dat Ajax vooral kleine, technisch spelers zocht in plaats van mij'

'Ik dacht dat Ajax vooral kleine, technisch spelers zocht in plaats van mij'

Gepubliceerd: vrijdag 2 maart 2018 om 18:48vr 02-03-2018 om 18:48

Ajax-nieuweling Rasmus Kristensen voelt zich op zijn plek in Amsterdam. De Deense rechtsback laat in gesprek met Ajax Life weten dat de mentaliteit bij zijn nieuwe club beter bij hem past dan de manier waarop er in zijn thuisland over voetbal gedacht wordt.

"Midtjylland-fans zijn tevreden als je wint, ook als is dat met 1-0 en shitty voetbal. Ik houd van die Amsterdamse instelling: laten zien dat je de beste bent. Elke keer", vertelt de twintigjarige Ajacied, die lichtelijk verbaasd was toen hij hoorde dat Ajax hem op het oog had als versterking. "Ik had het idee dat Ajax als passing team vooral kleine, technisch begaafde spelers wilde hebben. Ik moet het meer van het rennen hebben, van het duel aangaan."

Desondanks twijfelde de rechtsback er geen moment aan om naar Amsterdam te verhuizen, in de wetenschap dat hij er met Kasper Dolberg en Lasse Schöne twee landgenoten tegen zou komen. "Zoals Kasper is opgenomen in het team en de kans kreeg, geeft wel het geloof dat je het als jonge Deen kunt maken bij Ajax."

Lees ook: Ajax-nieuweling moet wennen aan Ajax-voetbal: 'Niet gewend aan vier man achterin'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws