Update: Vitesse-banneling mag na 'goed gesprek' terugkeren in selectie

Update: Vitesse-banneling mag na 'goed gesprek' terugkeren in selectie

12-03-2018 15:54
30

Alexander Büttner mag weer hopen op een plek in de A-selectie van Vitesse. De 29-jarige linksback voldoet nagenoeg aan de fitheidseisen van de Arnhemse club.

Büttner werd tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft teruggezet naar de beloften, omdat hij al langere tijd kampte met een te hoog vetpercentage. "Hij is keihard aan de slag gegaan en verdient een kans, zeker op een gesprek", reageert trainer Henk Fraser in De Telegraaf. "Daarin ga ik aangeven wat nodig is en dan hoor ik van hem of dat mogelijk is."

Fraser denkt dat een fitte Büttner nog van waarde kan zijn voor Vitesse. "Je kunt niet ontkennen dat hij kwaliteiten heeft. En je kunt niet ontkennen dat elke trainer in het belang van de club moet denken. Na het weekend gaan we in gesprek om te kijken hoe ver we kunnen komen."

De Doetinchemmer kwam dit seizoen twaalf Eredivisie-duels in actie, waarvan tien als basisspeler. Daarin was hij goed voor drie assists. Zonder Büttner neemt Vitesse het zondag op tegen Ajax.

Update 9/3 11.50: Vitesse-trainer Henk Fraser gaat volgende week opnieuw om tafel met Alexander Büttner. Dat meldt de Gelderlander. De 29-jarige linksback werd vlak na de jaarwisseling teruggezet naar de beloften, omdat hij een te hoog vetpercentage had. In het vervolggesprek wordt bekeken of Büttner snel kan terugkeren in de selectie van Vitesse.

Update 12/3, 15.54 uur: Alexander Büttner sluit woensdag weer aan bij de selectie van Vitesse. Volgens zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac is er 'een goed gesprek' geweest met trainer Henk Fraser. Dat meldt Omroep Gelderland.