We hebben voor de eerste drie teams 73 spelers, maar geen verdedigers meer

"We hebben voor de eerste drie teams 73 spelers, maar geen verdedigers meer"

03-03-2018 12:40
44

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek baalt van de samenstelling van zijn selectie. Volgens de in november ingestapte Verbeek is deze totaal uit balans.

Verbeek zag rechtsback Hidde ter Avest onlangs wegvallen met een zware blessure en zit nu met grote problemen rechts achterin. "Achter Jeroen van der Lely hebben we niemand als rechtsback meer. Als Jeroen geblesseerd raakt, kom je terecht bij Peet Bijen of Luciano Slagveer (centrale verdediger en rechtsbuiten, red.)", laat hij weten aan TC/Tubantia. "We hebben voor de eerste drie teams 73 spelers, maar er zit geen verdediger meer bij."

De van FC Utrecht teruggekeerde scout Evert Bleuming wacht direct een pittige uitdaging. "Evert gaat het druk krijgen. Zijn ervaring en netwerk hebben we nodig", aldus Verbeek, die hoopt dat FC Twente niet dezelfde fouten maakt als in het recente verleden. "Hoeveel rechtsbenige verdedigers heb je, hoeveel middenvelders, hoeveel aanvallers: zulke dingen moet je op elkaar afstemmen. Wij zitten nu bijvoorbeeld met heel veel middenvelders, maar daar zitten weer te veel dezelfde types bij. Er zit te weinig balans in de selectie."

Lees ook: 'We hebben 73 contractspelers met heel veel kwantiteit en weinig kwaliteit'