Nijhuis wijst met vinger naar Jones: 'Moet ons niet in de gelegenheid brengen'

Nijhuis wijst met vinger naar Jones: 'Moet ons niet in de gelegenheid brengen'

04-03-2018 07:08
72

Bas Nijhuis eiste zaterdagavond een hoofdrol op tijdens NAC Breda – Feyenoord (2-1). De scheidsrechter stuurde NAC-coach Stijn Vreven al na vijf minuten naar de tribune en gaf een veelbesproken strafschop aan de thuisploeg.

Vreven was woedend na een vermeende overtreding van Brad Jones op Sadiq Umar en vond dat NAC een strafschop verdiende. "Hij ging helemaal tekeer", zegt Nijhuis tegen FOX Sports. "Mijn vierde official gaf aan dat hij ons te kakken zette. Ik heb net de beelden gezien, misschien moet je dan naar jezelf kijken als trainer. Ik tolereer veel, maar de trainer heeft een voorbeeldfunctie."

"Hij weet toch hoe het werkt in Nederland? Hij moet echt naar zichzelf kijken. Als je die beelden zo ziet, wat moet ik dan? Zeggen 'ga maar weer zitten'? Nee, dat vind ik echt niet kunnen", aldus Nijhuis.  Vreven was na afloop teleurgesteld in de leidsman, omdat hij niet eerst een waarschuwing had gekregen.

De Belgische trainer zag vanaf de tribune dat NAC in de tweede helft wél een penalty kreeg. Feyenoord-doelman Jones duwde Umar naar de grond. "Ik hoor in mijn oortje dat ik een strafschop moet geven voor een duw van Jones. Een doelman moet mij of mijn assistent ook niet in de gelegenheid brengen zoiets te beslissen. Nu zie je op beeld dat Sadiq doorglijdt en dat Jones reageert, maar hij gaf mijn assistent wel de gelegenheid er een strafschop voor te geven."

"Ik snap ook dat je als doelman even reageert als iemand op je doorglijdt", vervolgt Nijhuis. "De meningen zullen hierover verschillen. Maar nogmaals, een doelman met zoveel ervaring moet ons niet in de gelegenheid brengen hier een strafschop voor te kunnen geven."