VP's Elftal van de Week: PSV en Ajax-nachtmerrie Vitesse leveren trio

VP's Elftal van de Week: PSV en Ajax-nachtmerrie Vitesse leveren trio

05-03-2018 10:00
31

PSV en Vitesse zijn deze week hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De twee clubs, die wonnen van respectievelijk FC Utrecht (3-0) en Ajax (3-2), leveren twee spelers.

Jannik Huth (Sparta)
Marco Bizot (AZ) en Remko Pasveer (Vitesse) hadden ook op deze plek kunnen staan, maar de keuze valt deze week op Huth. De Duitse doelman bewijst zich in zijn eerste weken als een uitstekende doelman voor Sparta.

Santiago Arias (PSV)
Het wordt een repeterend verhaal, in positieve zin. Arias heeft een abonnement op een plek in VP's Elftal van de Week. In de gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (3-0) was hij goed voor twee assists.

Guram Kashia (Vitesse)
De rots in de branding van Vitesse. In grote wedstrijden kan de Georgische captain altijd iets extra's geven en dat was zondag tegen Ajax niet anders. Kashia was bovendien belangrijk met een assist.

Lucas Woudenberg (sc Heerenveen)
De kritiek op zijn functioneren was niet mals dit seizoen, maar Woudenberg gooit sinds de winterstop de schroom van zich af. Maakte afgelopen weekend zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor Heerenveen.

Thulani Serero (Vitesse)
Uitgerekend tegen zijn oude club Ajax speelde Serero één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Uit alles bleek dat de Zuid-Afrikaanse stofzuiger nog wat wilde bewijzen tegenover de Amsterdammers.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
De achterstand van AZ op Ajax bedraagt nog maar twee punten en dat is voor een groot deel te danken aan Jahanbakhsh. Tegen Excelsior was hij verantwoordelijk voor beide treffers, al viel hij wel uit met een blessure.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Welke (top)club pikt Kuwas in de zomer op bij Heracles? De 25-jarige aanvaller produceerde tegen Roda JC zijn vierde goal en elfde assist van het seizoen.

Steven Bergwijn (PSV)
Na de winterstop is Bergwijn uitstekend op dreef bij PSV. De twintigjarige aanvaller scoorde vier keer in zijn laatste vier wedstrijden. Ook in het duel met FC Utrecht zaterdagavond was hij op fraaie wijze trefzeker.

Bryan Linssen (Vitesse)
Een 'fox in the box', noemt Kashia hem liefkozend. En daar heeft de Vitesse-aanvoerder helemaal gelijk in. Linssen strafte Ajax af met twee doelpunten en is dit seizoen de beste speler in Arnhem.

Umar Sadiq (NAC Breda)
In de winterse transferperiode kwam Sadiq op huurbasis over van AS Roma en dat blijkt een schot in de roos. Het ziet er misschien wat onorthodox uit, maar de Nigeriaanse aanvaller was een plaag voor Feyenoord.

Luuk de Jong (PSV)
De Jong groeit weer richting zijn topvorm bij PSV. Het resultaat mocht er wezen: met een omhaal wees hij zijn ploeg de weg tegen FC Utrecht. Het was de mooiste treffer in zijn loopbaan, gaf hij na afloop toe.