De Eredivisie-flops: drie keer Feyenoord en liefst vijf keer Ajax

De Eredivisie-flops: drie keer Feyenoord en liefst vijf keer Ajax

05-03-2018 11:00
56

Het was niet het weekend van Ajax en Feyenoord, en dat is te zien in de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. De Amsterdammers spannen de kroon met vijf spelers.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Wat is er met Botteghin gebeurd gedurende zijn knieblessure, die hem maanden aan de kant hield. De Feyenoord-verdediger is al zijn snelheid kwijt en is inmiddels zo wendbaar als een Boeing 747.

Brad Jones (Feyenoord)
Kan al het hele jaar niet tippen aan de vorm van het afgelopen seizoen, waarin Feyenoord kampioen werd. Dat kwam tegen NAC weer aan de oppervlakte. Liet zich provoceren, kreeg een strafschop tegen en verloor met 2-1.

Justin Kluivert (Ajax)
Kampt met een vormdip van heb ik jou daar, en dat weet hij zelf ook. Het hoort misschien bij de ontwikkeling van een piepjong talent, maar in de basiself van Ajax wordt er meer van je verwacht.

David Neres (Ajax)
Bijna alles wat Neres probeerde tegen Vitesse, mislukte. En als de actie een keer lukte, was het rendement laag. De buitenspelers van Ajax laten het al een paar weken afweten.

Siem de Jong (Ajax)
Opnieuw kreeg De Jong de voorkeur boven Mateo Cassierra en opnieuw viel het ronduit tegen wat hij liet zien. Met een intikker zorgde hij in de slotfase nog wel voor de 3-2, maar die treffer kwam te laat.

Wout Faes (Excelsior)
Jarenlang stond hij te boek als één van de grootste talenten in de Anderlecht-opleiding, maar in zijn tweede Eredivisie-jaar komt het er nog steeds niet uit. Faes werd in de slotfase van het verloren duel met AZ gewisseld.

Joël Veltman (Ajax)
Had net als veel van zijn ploeggenoten niet zijn beste dag, en dat is nog zacht uitgedrukt. Met een totaal mislukte terugspeelbal stond hij aan de basis van de eerste Vitesse-treffer.

Max Wöber (Ajax)
Mocht het weer eens vanaf de aftrap laten zien en deed het aanvankelijk niet onaardig. Tot de 56ste minuut, toen hij gruwelijk in de fout ging en Vitesse de 2-0 kon maken. Kort daarna werd Wöber gewisseld.

Jordy Croux (Willem II)
Willem II speelde een dramatische wedstrijd tegen Heerenveen en bijna elke speler had wel in dit rijtje gepast. De keuze is gevallen op Croux, die niets goed deed en na een uurtje uit zijn lijden werd verlost.

Renato Tapia (Feyenoord)
NAC - Feyenoord was een paar seconden oud, toen Tapia al op onbegrijpelijke wijze balverlies leed. Het was de opmaat richting wéér een frustrerende avond voor de landskampioen.