De Mos over 'paniekaankopen' van Ajax: 'Schuurs en Bandé worden ook niets'

De Mos over 'paniekaankopen' van Ajax: 'Schuurs en Bandé worden ook niets'

04-03-2018 21:55
119

Youri Mulder en Aad de Mos (foto) zetten grote vraagtekens bij het aankoopbeleid van Ajax. De twee analisten van Rondo zagen Siem de Jong zondagmiddag niet overtuigen als Ajax-spits, terwijl miljoenenaankoop Mateo Cassierra slechts zijn tweede invalbeurt in de hoofdmacht mocht maken.

"Ze zetten er nu een spits in die helemaal geen spits is", trekt Mulder van leer in het Ziggo Sport-programma. "Je weet dat hij nooit diep gaat, het enige wat je moet verdedigen zijn misschien voorzetjes." De oud-spits heeft een hogere pet op van Cassierra. "Als ik hem zie spelen in de Jupiler League, denk ik: dat is wel een aardig goede speler. Hij heeft vijf miljoen gekost, die kun je toch gewoon opstellen?"

De Amsterdammers hebben zich voor volgend seizoen al versterkt met Perr Schuurs en Hassane Bandé, maar De Mos verwacht weinig van het tweetal. "Die worden ook niets. Er lopen in de jeugd betere verdedigers dan Schuurs. Bandé ken ik heel goed, maar ik denk dat Ajax in paniek is geraakt en iets wilde doen om het publiek rustig te krijgen."