'Ajax scout Benfica-aanvaller: 5-0 zege, doelpunt, assist en 90 minuten'

'Ajax scout Benfica-aanvaller: 5-0 zege, doelpunt, assist en 90 minuten'

05-03-2018 08:39
43

Ajax heeft Andrija Zivkovic op de korrel. De Benfica-aanvaller werd afgelopen weekend gescout, maar de Amsterdamse club is niet de enige geïnteresseerde partij.

Dat meldt A Bola. Scouts van Ajax waren zaterdag aanwezig in het Estadio Da Luz om Zivkovic aan het werk te zien tegen Maritimo Funchal. De 21-jarige Serviër vierde een 5-0 overwinning, maakte indruk, scoorde één keer, gaf een assist en speelde negentig minuten.

Ajax was niet de enige club die scouts naar Lissabon had gestuurd. Manchester United, Leicester City, Fulham, AS Monaco, Montpellier, Empoli en SPAL hebben óók interesse, terwijl Arsenal naar verluidt de beste papieren heeft. Zivkovic wordt volgens A Bola al geruime tijd gepaaid door de Londense club.

Zivkovic is van nature een vleugelaanvaller, maar speelt de laatste weken als aanvallende middenvelder bij Benfica. Hij maakte in de zomer van 2016 transfervrij de overstap van Partizan Belgrado naar Benfica, waar de Servische international niet altijd verzekerd is van een basisplaats.