Slechts twee Feyenoorders voldoen: 'Weinig die het niveau van vorig seizoen halen'

Slechts twee Feyenoorders voldoen: 'Weinig die het niveau van vorig seizoen halen'

05-03-2018 11:28
37

De matige vorm van Nicolai Jörgensen bezorgt Feyenoord grote zorgen. De Deense spits kroonde zich tijdens het kampioensseizoen nog tot Eredivisie-topscorer, maar sukkelde dit seizoen met blessures en heeft sinds de winterstop niet één keer het net gevonden.

"Dat heeft natuurlijk ook met de rest van de ploeg te maken", wordt Jörgensen gesteund door verdediger Eric Botteghin. De Braziliaan kan in gesprek met het Algemeen Dagblad echter niet ontkennen dat vrijwel de hele ploeg van Feyenoord matig voor de dag komt dit seizoen. "Het is waar, er zijn maar weinig spelers die hun niveau van vorig seizoen halen."

Trainer Giovanni van Bronckhorst noemt Tonny Vilhena en Steven Berghuis de enige twee Feyenoorders die naar behoren presteren en beaamt dat Jörgensen worstelt met zin vorm. "Nico is zoekende, dat klopt. (...) Hij werkt hard, we hopen dat hij snel weer scoort." Van Bronckhorst geeft toe dat hij zelf ook nog zoekende is. Zo heeft hij nog geen definitieve beslissing genomen over de positie van Robin van Persie. "Of het al Jørgensen óf Van Persie is, in plaats van die twee samen op het veld? Samen, op dit moment", benadrukt de trainer.