'Niet handig van Jones. Als ik geraakt word, ga ik neer. Dat is voetbal'

'Niet handig van Jones. Als ik geraakt word, ga ik neer. Dat is voetbal'

05-03-2018 11:48
56

NAC Breda heeft er een nieuwe publiekslieveling bij. De 21-jarige Nigeriaan Sadiq Umar hoorde zaterdagavond tegen Feyenoord pas vlak voor de aftrap dat hij in de basis mocht beginnen en groeide vervolgens uit tot de grote uitblinker van de Bredanaars.

"Zeven minuten voor de wedstrijd hoorde ik dat ik snel een warming-up moest doen", doelt Umar op het geblesseerd uitvallen van concurrent Mitchell te Vrede tijdens de warming-up. De van AS Roma gehuurde spits bleek vervolgens negentig minuten lang een ware plaag een ware plaag voor de Feyenoord-verdediging. "Ik heb genoten, de fans hebben genoten. Ik denk dat iedereen heeft genoten. Jij ook?", stelt hij zijn retorische vraag aan BN DeStem.

Umar was ook betrokken bij hét moment van de wedstrijd. Na rust kwam hij buiten het zicht van arbiter Bas Nijhuis in botsing met Feyenoord-doelman Brad Jones, waarna Nijhuis op aanraden van zijn grensrechter een strafschop gaf. "Op de weg terug raakte de keeper mij, dus ging ik neer. Het was voor de ogen van de grensrechter. Niet handig van hem", stelt Umar, die de penalty terecht vond. "De grensrechter heeft het goed gezien. Als ik geraakt word, ga ik neer. Dat is voetbal."

Lees ook: Nijhuis heeft spijt van penalty: "Je weet wat voor type scheidsrechter ik ben..."