De Jong gaat viral: 'Ik snap dat mensen mij er niet direct mee associëren'

De Jong gaat viral: 'Ik snap dat mensen mij er niet direct mee associëren'

05-03-2018 14:42
45

Luuk de Jong groeit weer langzaam richting topvorm. Dat heeft hij mede te danken aan oud-prof Sander Roege, die als sportpsycholoog verbonden is aan PSV.

"Sander is iemand met wie je goed kunt praten over hoe je je voelt. Hij helpt me met relativeren, met loslaten", vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad. "Misschien voel ik me soms té verantwoordelijk in het veld. Wil ik te veel doen en ga ik te veel nadenken. Maar ja, als je twee keer meer dan twintig goals hebt gemaakt voor PSV, is het logisch dat mensen verwachtingen hebben. Die heb ik zelf ook. Ik ben nu zo ver dat ik er weer aan kan voldoen."

Met zijn omhaal tegen FC Utrecht (3-0) ging De Jong de hele wereld over. "Ik snap dat mensen mij niet direct met omhalen associëren. Het ziet er niet soepel en sierlijk uit zoals ik voetbal, maar ik ben lenig genoeg. Ik zal niet zeggen dat omhalen een soort tweede natuur is, maar het zit wel in me om het te doen. Ik was als kind al niet bang om te vallen en oefen nog steeds geregeld bij de training. De voorzet van Arias kwam nu en ik dacht: kom, ik probeer het gewoon."