Go Ahead-teammanager over rellen: 'Vind die situatie in Doetinchem nog ernstiger'

Go Ahead-teammanager over rellen: 'Vind die situatie in Doetinchem nog ernstiger'

06-03-2018 07:48
25

Go Ahead Eagles heeft wisselende reacties gegeven op de geruchtmakende rellen tijdens en na de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Waar voorzitter Edwin Lugt diep door het stof gaat, legt elftalbegeleider Alfred Knippenberg de schuld gedeeltelijk bij de gasten uit Doetinchem.

De spelers van De Graafschap vierden de 0-4 zege voor het uitvak met de meegereisde supporters. Volgens Knippenberg was dit onnodige provocatie. "Ik heb hun teammanager meermalen gezegd dat ze beter niet richting hun eigen fans konden gaan. Ik zag de problemen op de tribunes ontstaan", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Ik wil niets schoonpraten, met 0-4 verliezen mag geen vrijbrief zijn om spelers aan te vallen. Maar dit had niet hoeven te gebeuren."

Knippenberg denkt bovendien terug aan de play-offwedstrijd tussen beide clubs in 2016. Go Ahead promoveerde op de Vijverberg ten koste van De Graafschap, waarna de feestvierende spelers werden aangevallen door Doetinchemse fans. "Ik vind die situatie in Doetinchem nog steeds ernstiger. Daar werden wij belaagd door zeker honderd fans. Zondag liepen er zeven man op het veld."

Voorzitter Lugt steekt de hand echter in eigen boezem en stelt dat het niet handig was om het tribunevak naast het uitvak open te stellen voor de harde kern van Go Ahead. "Wij hebben ervoor gekozen om die plaatsen in de vrije verkoop te gooien. Iedereen kan zich daarvoor inschrijven. Dat daar fanatieke fans zitten, hoeft overigens niet erg te zijn, maar dit mag natuurlijk nooit gebeuren", vertelt hij aan De Volkskrant. "Dat dit nu opnieuw gebeurt, is verschrikkelijk. We zijn verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion en daar lopen we niet voor weg."

Bekijk ook: Schokkende beelden: Go Ahead-fans vallen spelers De Graafschap aan