'Bij Ajax heb ik het fundament voor de rest van mijn carrière gelegd'

'Bij Ajax heb ik het fundament voor de rest van mijn carrière gelegd'

Gepubliceerd: woensdag 7 maart 2018 om 10:53wo 07-03-2018 om 10:53

Go Ahead Eagles neemt het komende vrijdag op tegen koploper Jong Ajax. Reden genoeg voor spits Sam Hendriks om terug te blikken op zijn tijd in Amsterdam. Hendriks verliet Ajax in 2016 voor Go Ahead.

"Bij Ajax heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen", zegt Hendriks op de clubsite van Go Ahead. "Weliswaar bleef mijn doorbraak in het eerste elftal uit, maar dat neemt niet weg dat ik terugkijk op een prettige periode bij Ajax. Ook op persoonlijk vlak heb ik me ontwikkeld. Het was voor mij de eerste keer dat ik het huis uit ging en verder is de cultuur in Amsterdam anders dan in Deventer of Doetinchem, waar ik geboren en getogen ben."

Bij Ajax was het iedere dag hard werken, herinnert Hendriks zich nog. "Bij Ajax gaat geen dag voorbij dat er niet honderd procent van je wordt gevraagd. De trainingsfaciliteiten zijn top en werkelijk alles wordt getest, waardoor ik mijn lichaam goed heb leren kennen."

"Door te trainen met voetballers van een heel hoog niveau, trek je als speler ook je eigen niveau omhoog. In Amsterdam heb ik het fundament voor de rest van mijn carrière gelegd en daar heb ik nu nog steeds profijt van."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws