Stam grijpt hard in en wisselt zes keer: 'Een gok, maar je kunt ook zeggen dapper'

Stam grijpt hard in en wisselt zes keer: 'Een gok, maar je kunt ook zeggen dapper'

07-03-2018 11:11
4

Jaap Stam heeft flink ingegrepen bij Reading. De Nederlandse trainer voerde maar liefst zes wijzigingen door in het competitieduel met Bolton, dat met 1-1 gelijkgespeeld werd. Stam hoopt snel dat de sportieve resultaten verbeteren, want Reading bevindt zich in de onderste regionen van het Championship.

"Ik vond dat we een hoop veranderingen door moesten voeren", zegt Stam tegen Reading Chronicle. "We hebben al eerder gesproken over hoe we te veel goals tegenkrijgen, makkelijke goals ook. Soms moet je spelers die het goed doen de kans geven om te spelen."

Stam koos tegen Bolton onder meer voor de zeventienjarige Tom Holmes. Een gewaagde beslissing, zo geeft hij toe. "Je kunt zeggen dat het een grote gok is en als het fout was gegaan hadden mensen me gevraagd waarom ik het had gedaan. Je kunt ook zeggen dat het een dappere beslissing is, maar dat is hoe het werkt in het voetbal."

"Het maakt niet uit of hij 17 of 25 is, als de rest niet presteert of niet doen wat ze moeten doen, dan krijgt een jonge speler de kans die het op de training wél goed doet."

Reading staat op dit moment slechts vijf punten boven de degradatiestreep. De onderste drie ploegen degraderen naar de League One. Vorig seizoen slaagde Stam er net niet in om promotie naar de Premier League af te dwingen.