Van der Vaart zag transfer bijna in het water vallen: 'Ik deed een dutje'

Van der Vaart zag transfer bijna in het water vallen: 'Ik deed een dutje'

07-03-2018 16:38
17

Rafael van der Vaart bewaart goede herinneringen aan zijn periode bij Tottenham Hotspur. Het had echter niet veel gescheeld of zijn transfer van Real Madrid naar de Londenaren was in het water gevallen.

Van der Vaart was op trainingskamp met het Nederlands elftal, toen de Spurs zich voor hem meldden. "Op de dag van de transferdeadline belde mijn advocaat mij rond 4.00 uur in de middag op om te zeggen dat Tottenham geïnteresseerd was. Hij zei dat ik twee uur had om te beslissen", zegt de middenvelder tegen FourFourTwo. "Ik begon het te overdenken en deed een dutje…"

"Plotseling schrok ik wakker van mijn telefoon", vervolgt de oud-Ajacied. "Het was twintig voor zes en mijn advocaat wilde meteen een antwoord. Ik dacht een fractie van een seconde na en zei 'ja, ik doe het'. Er was geen tijd meer om te overleggen, het was puur op gevoel." Spijt kreeg Van der Vaart niet van zijn keuze. Hij voelde zich thuis bij de Spurs, mede dankzij manager Harry Redknapp.

"Hij was een magische vent, een vaderfiguur, maar Harry kon ook keihard zijn", aldus Van der Vaart. "Tijdens een teambespreking pakte hij een stukje papier, waarop hij had geschreven: 'geef de bal gewoon aan Luka (Modric, red.), die kan hem dan aan Rafa geven en dan winnen we'. Als we dan heel goed speelden de eerste helft prijsde hij je openlijk: f**king hell, Rafa, what a player!"

"Het gaf je een boost, je wilde harder voor hem rennen. De aanpak van Redknapp werkte heel goed op mij", besluit de huidig speler van FC Midtjylland.