Willem II gelinkt aan nieuwe trainer: Iemand met veel verstand van zaken

Willem II gelinkt aan nieuwe trainer: "Iemand met veel verstand van zaken"

08-03-2018 10:44
13

Willem II-trainer Jordens Peters betreurt het vertrek van Erwin van de Looi. De trainer stapte donderdag op, omdat de supporters zich tegen hem keerden.

Peters baalt van de situatie. "Ik snap zijn beweegredenen wel", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Maar na het statement van de club had ik gedacht dat we zo verder zouden gaan. De trainer heeft als reden opgegeven dat het alleen om hem draaide. Dat leidde de aandacht teveel van het doel af om Willem II in de Eredivisie te houden."

"De supporters hadden heel veel moeite met het vertoonde spel. Daar hadden ze een punt", vervolgt Peters. "De fans zagen het voor honderd procent als het falen van de trainer. Maar dat is absoluut niet zo. Ook als spelers hebben we het niet goed gedaan. Het vertrek van Van de Looi moet ook de selectie tot nadenken stemmen."

Peters is benieuwd welke trainer Willem II gaat aanstellen als opvolger van Van de Looi. Peter Hyballa (ex-NEC) vindt hij een aardige suggestie. "Dat lijkt me wel een trainer die positieve energie los kan maken. Maar het is daarnaast ook een goede trainer, met veel verstand van zaken. Het is maar de vraag of zo iemand er voor twee maanden in wil stappen."

Lees ook: Van de Looi vertrekt per direct bij Willem II: 'Fans steken teveel energie in mij'