Ajax-huurling mislukte bij Excelsior: 'Niet lekker vanwege privéomstandigheden'

Ajax-huurling mislukte bij Excelsior: 'Niet lekker vanwege privéomstandigheden'

08-03-2018 13:37
4

Leeroy Owusu houdt een vervelend gevoel over aan zijn mislukte verhuurperiode aan Excelsior. De rechtsback, die bij Ajax onder contract staat, keerde vorig seizoen al in februari terug uit Kralingen.

"Ik voelde mij niet lekker bij Excelsior vanwege privéomstandigheden. Toen zat ik minder lekker in mijn vel. In mijn eerste drie maanden heb ik ook weinig gezegd in de kleedkamer", blikt de 21-jarige verdediger terug in gesprek met Ajax Showtime. Toen hij zich weer beter voelde, kreeg Owusu geen speeltijd van trainer Mitchell van der Gaag. "Ik heb dingen gedaan uit emotie die niet slim waren. Dingen die niet bij een prof horen en dingen die ik zeker niet weer zal doen", vertelt hij over zijn frustrerende periode in Rotterdam, zonder in detail te treden.

Owusu legt de schuld van zijn teleurstellende Excelsior-avontuur bij zichzelf. "Het is niet te ontkennen dat Van der Gaag een goede trainer is. Dat laat hij dit seizoen ook weer zien. Ik verwijt hem niks." Inmiddels speelt de back op huurbasis bij Almere City, waar hij zich opnieuw in de kijker hoopt te spelen. "Deze zomer zien we wel wat er op mijn pad komt. Ik hoop op een Eredivisie-club."