Van der Vaart: 'Ik had de Ballon d'Or kunnen winnen als ik iets sneller was'

Van der Vaart: 'Ik had de Ballon d'Or kunnen winnen als ik iets sneller was'

08-03-2018 13:56
43

Rafael van der Vaart is dik tevreden over zijn eigen carrière, maar vindt het jammer dat hij niet wat sneller was. De spelmaker van het Deense FC Midtjylland denkt dat hij in dat geval tot ongekende hoogten had kunnen stijgen.

"De snelheid om tegenstanders voorbij te lopen, in plaats van steeds te worden ingehaald! Ik denk dat snelheid een groot verschil kan maken", vertelt hij in een interview met het Engelse FourFourTwo, geciteerd door Voetbal International. "Ik denk dat ik de Ballon d'Or had kunnen winnen in mijn carrière als ik sneller was geweest."

Van der Vaart realiseert zich dat snelheid in het topvoetbal anno 2018 nóg belangrijker is geworden. Voor ouderwetse spelmakers zoals hijzelf is er nauwelijks plaats meer, zo heeft hij ervaren tijdens zijn periode bij het Spaanse Betis Sevilla. "Trainer Pepe Mel vertelde me dat ik aan de bal zijn beste speler was, maar dat hij andere types nodig had op zijn middenveld. Wanneer ik ons team zag spelen, kon ik het bijna niet geloven. Deze spelers knalden de ballen gewoon het stadion uit, maar kregen nog steeds applaus omdat ze meters aflegden en veel slidings maakten."

"Ik hoop dat de tijden weer terugkeren waarin spelmakers gewaardeerd worden", vervolgt de 35-jarige linkspoot. "Andrés Iniesta, David Silva, Isco: dat zijn de spelers waarvoor je naar het stadion komt. Week in, week uit."

Lees ook: Van der Vaart zag transfer bijna in het water vallen: 'Ik deed een dutje'