'Dat is ook  de reden waarom ik nog een jaar verhuurd wilde worden door PSV'

'Dat is ook de reden waarom ik nog een jaar verhuurd wilde worden door PSV'

08-03-2018 15:56
23

Jordy de Wijs is op de weg terug bij Excelsior. De verdediger, die wordt gehuurd van PSV, hoopt zich na de interlandperiode van eind maart weer in de wedstrijdselectie te melden.

De Wijs raakte kort na de winterstop geblesseerd aan zijn knie. ''Het herstel verloopt sneller dan verwacht'', vertelt hij aan RTV Rijnmond. De Wijs werd geopereerd aan zijn meniscus en was even bang dat zijn seizoen erop zat. "Dat was in eerste instantie al wat overdreven. Het zou vijf à zes weken duren en het is nu week drie. Ik zit nog wel in de revalidatiefase, maar ik loop wel voor op schema. Ik kan al dingen met de groep meedoen en dat doe ik ook grotendeels."

In de tussentijd kreeg De Wijs te horen dat Mitchell van der Gaag bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer van Excelsior. De PSV-huurling heeft naar eigen zeggen veel geleerd van de oud-verdediger. "Het is ook de reden geweest waarom ik nog een jaar aan Excelsior verhuurd wilde worden. Ik heb verdedigend gezien enorme stappen gemaakt. Bijvoorbeeld het meedogenloos zijn en het ten koste van alles doelpunten willen voorkomen."