Arsenal wint kraker en mag van kwartfinale dromen, Memphis doorslaggevend

08-03-2018 20:56
21

Arsenal is hard op weg naar de kwartfinale in de Europa League. De kraker met AC Milan in Milaan werd door de ploeg van manager Arsene Wenger met 0-2 gewonnen.

Henrikh Mkhitaryan was al na vijftien minuten trefzeker voor het Arsenal van de onder vuur liggende Wenger. Door de goal van Aaron Ramsey op slag van rust lijkt het bezoek van Milan aan Londen volgende week schriftelijk afgedaan te kunnen worden.

Ook Atlético Madrid is hard op weg naar de volgende ronde door een 3-0 thuisoverwinning op Lokomotiv Moskou. Saul was na 22 minuten verantwoordelijk voor de openingstreffer met een geweldige knal van grote afstand. Vlak na rust was het Diego Costa die de tweede voor de Madrilenen op het scorebord schoot en Koke zorgde in de laatste minuut voor de beslissende 3-0.

Borussia Dortmund liet zich in eigen huis lelijk verrassen door Red Bull Salzburg. Valon Berisha was in de tweede helft twee keer trefzeker voor de Oostenrijkers. Door de aansluitingstreffer van André Schürrle wordt het bezoek van Dortmund aan Oostenrijk nog spannend. Olympique Lyon, met Kenny Tete en Memphis Depay in de basis, won met 0-1 op bezoek bij CSKA Moskou. Memphis was met een assist op doelpuntenmaker Marcelo van grote waarde.