'Hij is niet zoals hij overkomt, hij doet alles om ze in de Eredivisie te houden'

'Hij is niet zoals hij overkomt, hij doet alles om ze in de Eredivisie te houden'

08-03-2018 22:34
14

Lex Schoenmaker en Santi Kolk herinneren Stijn Vreven vooral als een emotioneel persoon. De trainer van NAC Breda speelde in het seizoen 2006-2007 bij ADO Den Haag, de tegenstander van komend weekend. Vreven valt bij NAC met name op omdat hij het voetbal op een heel emotionele manier beleeft. Dat was tijdens zijn spelerscarrière niet anders.

"Hij is als trainer nog hetzelfde, zeer emotioneel", zegt Schoenmaker, oud-trainer van ADO, tegen BN De Stem. Het clubicoon maakte Vreven heel even mee. "Het was een heel lastige situatie toen, de sfeer onderling was niet goed en we verloren vaak of speelden gelijk. Later bleek dat Stijn suikerziekte had en daardoor werd het presteren minder."

Wedden

Meer odds

Ook oud-aanvaller Kolk kent Vreven nog. "Stijn was al op leeftijd, maar nog altijd bezeten. Het was een verschrikkelijk jaar. Het klopte van geen kant, maar Stijn deed er alles aan en pakte ons ook op de training aan. Ondanks pijn in zijn enkels ging hij tot het gaatje. Hij was niet meer de opkomende back die hij ooit was bij FC Utrecht en Vitesse, maar hij bleef volharden."

Kolk weet dat Vreven heel anders is dan veel mensen denken. "Stijn is niet zoals hij overkomt. Hij is heel relaxed en aardig, maar doet er alles voor om NAC in de Eredivisie te houden."