Fraaie goals in Europa League: Werner stift Leipzig naar zege en hakbal in Rome

08-03-2018 22:59
7

RB Leipzig heeft een eerste stap naar de kwartfinale van de Europa League gezet. Zenit Sint-Petersburg werd in eigen huis met 2-1 verslagen.

Bruma zorgde tien minuten na rust voor de openingstreffer en een klein kwartier voor tijd was het Timo Werner die de voorsprong verdubbelde. De spits stifte geweldig raak na een rush van Naby Keïta, die het middenveld van Zenit met overmacht overstak. Domenico Criscito maakte vlak voor tijd nog de 2-1 voor Zenit.

Olympique Marseille versloeg Athletic Bilbao met 3-1 door goals van Lucas Ocampos (2), waarvan de eerste al in de eerste minuut, en Dimitry Payet. Voor Athletic scoorde Aritz Aduriz uit een strafschop.

Lazio speelde met Stefan de Vrij in de basis met 2-2 gelijk tegen Dinamo Kiev. De bezoekers uit Oekraïne kwamen door een subtiel hakballetje van Viktor Tsigankov op voorsprong, maar binnen tien minuten draaide Lazio de achterstand om door goals van Ciro Immobile en Felipe Anderson. Junior Moraes zorgde tien minuten voor tijd voor de 2-2. Sporting Portugal won zonder Bas Dost met 2-0 van Viktoria Plzen. Spits Fredy Montero was goed voor beide goals.