'We willen stabiele Eredivisie-club blijven, richten ons op plek acht tot twaalf'

'We willen stabiele Eredivisie-club blijven, richten ons op plek acht tot twaalf'

09-03-2018 07:14
7

Dat Heracles Almelo sinds de Eredivisie-rentree in 2005 nog nooit tegen degradatie heeft moeten knokken, is het gevolg van stabiel beleid, stelt Mark-Jan Fledderus. De technisch manager van de Heraclieden heeft drie duidelijke doelstellingen met de club.

"Dat is ten eerste het stadion vol spelen", zegt Fledderus in De Telegraaf. "Sinds de laatste uitbreiding hebben we een capaciteit van 12.000. Dat doe je met attractief en dynamisch voetbal."

"De tweede pijler is om spelers en trainers de kans te geven zich te ontwikkelen, beter te worden en een stap omhoog te maken zoals de afgelopen jaren is gelukt met een trainer als Peter Bosz en spelers als Wout Weghorst, Thomas Bruns, Robin Gosens en Justin Hoogma. En de derde doelstelling is dat we een stabiele club in de Eredivisie willen blijven, die zich moet richten op de plaatsen acht tot en met twaalf."

Fledderus hoopt zo nu en dan op een uitschieter. "We hebben de ambitie om af en toe aan de play-offs voor Europa League-voetbal deel te nemen, maar we moeten wel realistisch zijn. Er zijn zeker tien clubs in Nederland die boven ons zitten, qua budget, draagvlak en achterban. Als die het allemaal goed doen, is het geen realistische doelstelling om deel te nemen aan de play-offs."

"Af en toe kunnen we dat misschien toch voor elkaar krijgen en mogelijk lukt dat ook dit seizoen. We staan maar drie punten van een play-off-plek en daarom is de derby een heel belangrijke wedstrijd voor ons." Heracles neemt het vrijdag op tegen FC Twente.